Aanwezigheid asbest waardedrukkend?

Printvriendelijke versie

Heeft de aanwezigheid van asbest in een woning of bedrijfspand een waardedrukkend
effect?

Bij een verkooptransactie is het uiteraard van belang, dat de eventuele aanwezigheid van asbest wordt vastgesteld en waar deze asbest zich bevindt. Indien de aanwezigheid van asbest is vastgesteld, is het niet altijd onmiddellijk noodzakelijk dat deze asbest wordt verwijderd.

Asbestverwijdering is verplicht bij renovatie of sloop van het gebouw, dus een koper zal – indien asbest is geconstateerd – bij het bepalen van de koopsom, rekening houden met het al of niet verplicht moeten verwijderen van de asbesthoudende materialen.

Een ander verhaal is de aanwezigheid van asbest in bedrijfsgebouwen. Bedrijven dienen hun werknemers ingevolge de Arbowet een veilige werkplek te bieden. Daarom laten bedrijven vaak een asbest-inventarisatierapport opstellen om te bezien welke maatregelen moeten worden genomen en om te voldoen aan de Arbowetgeving.

Wilt u meer weten over hoe om te gaan met eventuele aanwezigheid van asbest of andere verontreiniging, bel ons kantoor of maak een afspraak. De koffie staat klaar!